Новини

Ентусиасти стигнаха от Самоков до Мусала за 2.30 ч., самоковци сред първенците при младежите

Ивайло Атанасов спечели поредното издание на „Рила рън” – планинско бягане от Самоков /старт в Туристическата градина/ до Мусала, състояло се на 11 август. Роденият в Кюстендил атлет се справи с предизвикателството само за 2,33 ч., като така застана начело на колоната от 82 ентусиасти, от които в рамките на контролното време на Покрива на Балканите стъпиха 73 /включително 14 жени/. Втори – на 3 мин. зад Атанасов, завърши миналогодишният победител Димитър Михайлов от Габрово, а за втора поредна година трети бе софиянецът Александър Василев.
Точно 3 часа пък бяха нужни на Елена Димитрова, за да преодолее разстоянието от 21 км от града ни до Мусала и да оглави класирането при дамите. Това бе и седмо най-добро постижение от всички участници.
Самоковецът Иван Цветански триумфира при младежите до 20 г. и така се изкачи с едно стъпало нагоре в сравнение с второто си място от 2017 г. Само 10 минути по-късно на върха стигна и биатлонистът от клуб „Боровец” Деян Разложки.
Нашият съгражданин Васил Динев, който живее в Бургас, премина дистанцията за 3.46 ч., за да завърши 27-и. Скоро след него финишира Димитър Стамболийски, а за под 5 часа върха изкачи и Даниел Николов.
Организатори бяха сдружение „Маратон”, „Бороспорт” и Общината.

Leave a Reply