Епископ Поликарп отслужи литургия в Самоков, връчи на кмета писмо от патриарх Неофит

Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийската митрополия, връчи на 20 март в Самоков благодарствено писмо на кмета Владимир Георгиев от Негово светейшество патриарх и митрополит Софийски Неофит.
Епископ Поликарп отслужи в Митрополитската черква „Успение Богородично” литургия в съслужение с архиерейския наместник в града ни иконом Михаил Колев и духовници от София и Самоков. Епископът поздрави кмета Георгиев и му поднесе благословията на патриарх Неофит и писмо, в което се изразява благодарност за оказаната помощ при възстановяване на православните храмове в Самоковска община. „Съдействието, което оказвате за поддържане на доброто състояние на православните храмове, е свидетелство за искрената ви вяра в Бога, обичта към родината и към запазването на изконните ни ценности”, се посочва в документа.
През миналата година със съдействието на Общината е възстановен манастирският зид на Митрополитската черква и е отпуснат дървен материал за възстановяването на покривната конструкция на храма в Доспей. Заделени са и 5000 лв., които ще бъдат дарени за изграждане на новия храм „Св. Пантелеймон” край болницата в града ни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*