Епископ Поликарп присъства на концерт в Самоков по случай голям християнски празник

Денят на християнското семейство и християнската младеж – 21 ноември, бе почетен с прекрасен концерт на ученици в читалище-паметник “Отец Паисий” на 16 ноември.
Сред присъстваха бяха Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на софийския митрополит и патриарх български Неофит, духовният надзорник на Софийската епархия архимандрит Евтимий, секретарят на Софийската митрополия Ангел Младенов, архиерейският наместник на Самоковската духовна околия ставрофорен иконом Михаил Колев, много духовници от града и района.
Тук бяха и кметът на Самоков Владимир Георгиев и заместниците му Люба Кленова и Дончо Зашев, началникът на Регионално управление на образованието в Софийска област Росица Иванова, директори на училища и др.
В началото на концерта отец Михаил изтъкна значението на празника Въведение Богородично.

Църковно песнопение на старобългарски изпълниха момичетата от популярната вокална група “Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева при ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”. С ръкопляскания бе посрещнат и рециталът на учениците на Данаила Колева от същото училище. Възпитаници на НУ “Станислав Доспевски” пък представиха поучителни сценки.
Протоиерей Любомир Мишков припомни петата Божия заповед: „Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.”
Епископ Поликарп поздрави участниците в концерта и всички присъстващи от името на патриарх Неофит. Всички участници в тържеството получиха и подаръци от името на Негово светейшество.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*