Зимни спортове, Новини, Спорт, Туризъм

Ето как ще става безплатното ползване на пистите в Боровец от самоковските ученици

На среща с представители на „Бороспорт” кметът Владимир Георгиев благодари на фирмата, че подкрепи инициативата на Общината и тази година пак бе подписано споразумение, благодарение на което учениците от Самоков и района ще могат да карат безплатно ски в Боровец.
В срещата участваха и самоковски учители. Съгласувани бяха условията за ползване на безплатните ученически карти. Необходимо е родителите да попълнят декларация. Друга новост е, че вече и деца до 14 години ще могат да участват в нощно каране.
„Добре е списъците, които ще се изготвят в училищата, да се предават по-рано, за да може да се подготвя навреме графика за месеца”, препоръча изпълнителният директор на „Бороспорт” Георги Кочов. Картите пък, които ще се издават на учениците, ще важат до края на седмицата, в която са издадени, включително и за събота и неделя. Желателно е родителите да направят на децата си планинска застраховка, която е около 10 лв. за цялата година. Желателно е също при първоначално издаване на лифткарта учениците да носят бележник или лична карта, както и да бъдат придружени от родителите. Учениците от всяко училище ще могат да ползват пистите по една седмица месечно и през всички дни на ваканциите.
Знатната спортистка Ива Шкодрева, почетен гражданин на Самоков, поздрави Общината и “Бороспорт” за инициативата и допълни, че младите хора очакват с нетърпение новия сезон. Присъстващите учители изразиха задоволство от разясненията, както и от предоставените облекчени условия за безплатно каране на ски от учениците.

Leave a Reply