Крими, Новини

Жена с деменция тръгна за помощи и… не се завърна

З. Т. /66 г./, живееща в кв. „Възраждане”, почина след като вместо в пункт за получаване на помощи се озова през нощта в район извън населени места, между Злокучане и Татарски брод.
На 16 октомври сутринта в РУП-Самоков пристигнало съобщение чрез тел. 112 от съпруга на жената, че тя е излязла предния ден преди обяд от къщи, за да получи помощи от пункта в бившето училище „Никола Драмалиев” и след това изобщо не се завърнала у дома.
Полицейските служители веднага започнали издирване. Разпитали много хора. Станало ясно, че жената страдала от деменция. Тя така и не взела пакета полагащи й се помощи. Тръгнала да се прибира покрай Боклуджа, подминала своя квартал „Възраждане”, а след това преминала и през крайградските села Драгушиново и Злокучане. По пътя я видели много хора, но тя не е искала помощ от никого, а и ситуацията не е предвещавала подобен трагичен развой. Вечерта жената явно се е изморила и е седнала да почине на камъни край р. Искър. Там на следващия ден полицаите я намерили починала. През нощта жената явно не е могла да преживее ниските температури.
По случая е образувано досъдебно производство. Тялото е изпратено за аутопсия. Видими следи от насилие по него няма, уточниха от полицията в понеделник, на 21 октомври.

Leave a Reply