Баскетбол, Новини, Спорт

Жените на “Рилски” загубиха първия си мач срещу “Монтана” за сезона

Дамският “Рилски спортист” не успя да се противопостави на един от фаворитите за титлата в първенството “Монтана” и загуби домакинството си на 27 януари с 49:79.
Самоковки се опитаха да се задържат близо до противника си в първата четвърт, но във втория период усилията им бяха недостатъчни и на почивката губеха с 26:46. Монтанки продължиха да трупат преднина до 30-ата мин., за да доиграят двубоя без напрежение.
Три баскетболистки от ръководения от Борислав Трифонов състав завършиха мача с по 8 т. Това бяха Моника-Лъки Радойкова и Наталия Славчева, добавили и по 5 борби, както и Ивана Николова, преборила се и за 7 отскочили топки в подкошието.
Играещата за “Монтана” Христина Иванова пък наказа бившия си отбор с 15 пункта и бе сред най-добрите състезателки на гостите.
В следващия кръг “Рилски спортист” приема на 3 февруари, събота, от 18 ч. другия сериозен кандидат-шампион “Берое” /Стара Загора/.
“Рилски спортист”: Радойкова 8, Славчева 8, Клисарска 5, Колева 2, Милева /Ив. Николова 8, Живачка 7, Хр. Николова 4, Пенкова 4, Н. Николова 3, Кючукова/.

Leave a Reply