Баскетбол, Новини, Спорт

Жените на „Рилски” се утвърдиха в тройката след победа в Асеновград

Важен успех над „Асеновец” с 58:53 като гости постигнаха на 6 януари дамите на „Рилски спортист”. Самоковки се възползваха по най-добрия начин от открилите се пред тях възможности и записаха четвърта победа в десетия кръг на първенството в Източната „А” група. Така те приключиха участието си в първата фаза на шампионата на трето място в дивизията – зад фаворитите „Берое” и „Хасково” и пред съставите на „Черно море” и „Асеновец”.
16-годишната Християна Николова изигра най-силния си мач при гостуването на „Асеновец”. Тя завърши с актив от 12 точки, колкото записа и националката при девойките Моника-Лъки Радойкова.
Още днес на нашия състав предстои ново изпитание. Възпитаничките на Борислав Трифонов са домакини на „Славия” от 17 ч. в първи мач от квалификацията за Първата четворка на шампионата. Реваншът е на 11 януари, четвъртък, от 18 ч. в столичната зала „Универсиада”.
„Рилски спортист”: Хр. Николова 12, Радойкова 12, Живачка 9, Клисарска 4, Милева 2 /Пенкова 5, Колева 4, Н. Николова 3, Славчева 3, Кючукова 2, Ив. Николова 2/.

Leave a Reply