Баскетбол, Новини, Спорт

Жените не успяха срещу “Левски”

Женският представителен тим на “Рилски спортист” не съумя да се справи с “Левски” и от третия опит /предишните два бяха в подготвителния период/ и падна с 46:55 от “сините” в среща от 2-ия кръг на първенството, състояла се на 27 октомври в “Арена Самоков”.
Така, без победа до момента, възпитаничките на Иван Лепичев продължават да са в дъното на класирането. Зад тях е единствено отборът на “Берое”, който обаче има една среща по-малко.
“Левски” нито за миг не изпусна инициативата в неделя, като състезателките на Стефан Михайлов показаха доста добра успеваемост от зоната за 2 точки – 52 %. „Сините” откраднаха и цели 13 топки на съперника.
Този път топреализаторката ни Наталия Топалова нямаше ден и се ограничи до едва 10 пункта. Родената в Гоце Делчев баскетболистка все пак прибави и 9 борби в актива си.
Първи “дабъл-дабъл” през сезона оформи друго от новите попълнения в редиците на “Рилски” – Стефка Митева, която записа на сметката си 11 т. и 13 овладени топки. Митева обаче допусна и цели 7 грешки.
Предвид важността на сблъсъка и желанието за реванш треньорският щаб на домакините в лицето на старшията Иван Лепичев реши да се довери само на 8 състезателки. Две от трите резерви в срещата – Моника Тодорова и Теодора Динева, се понравиха на специалиста, реализирайки няколко важни коша. Шанс за изява не получиха Николета Бандрова, Даяна Щъркелова, Силвия Пешина и Петя Серафимова.
В следващия кръг на “Рилски спортист” му предстои тежко гостуване на шампиона “Дунав”. Дуелът е в четвъртък, на 31 октомври, от 18 ч. в Русе.

2 кръг, резултати
Берое – Нефтохимик – 69:86
Р. спортист – Левски – 46:55
Монтана – Хасково – 66:56
Дунав – почива

Класиране
1. Нефтохимик 2:0 4
2. Левски 1:1 3
3. Хасково 1:1 3
4. Монтана 1:1 3
5. Дунав 1:0 2
6. Р. спортист 0:2 2
7. Берое 0:1 1

Leave a Reply