Баскетбол, Спорт

Жените отпаднаха от „Монтана”, Златанова с 37 точки

Драматичен момент от сблъсъка с монтанки. Снимка: Ивайло Андреев

„Рилски спортист” измъчи „Монтана” във втория мач от четвъртфиналните плейофи за титлата в женската висша лига на 30 март в “Арена Самоков”, но отпадна след 71:80.
Така възпитаничките на Красимира Банова излизат във ваканция, а тимът, воден от Славко Димитров, ще играе с „Нефтохимик” на полуфинала.
Макар и без тежко контузената Наталия Топалова „Монтана” успя да наложи волята си. Ключова за развитието на срещата се оказа втората четвърт, която гостенките взеха с 22:14.
Над всички за победителките бе Димана Макариева с 24 точки и 10 борби. Съотборничките й Ивелина Вранчева и Радмила Нешева пък добавиха по 13 пункта.
За нашите, както и в първия мач, № 1 бе Жаклин Златанова. Националката избухна с феноменалните 37 точки плюс 11 овладени топки. Общият актив на Жаки в двата сблъсъка с монтанчанки е 63 точки и 24 овладени топки.
Американката Ан Фаръл също даде, каквото можа /10 т. и 3 борби/, а три от резервите в състава на самоковки – Даяна Щъркелова, Мария Рангелова и Кристина Пейчинова, не се появиха на площадката.
„Рилски спортист”: Златанова – 37, Фаръл – 10, Рудева – 7, Ушагелова – 7, Джикова /Николова – 8, Гелова – 2, Петкова/.

Leave a Reply