Жените от „Сили имам да се боря” организираха с вяра и надежда „Розова Коледа”

Снимка: архив

За втора поредна година благотворителен бал под надслов „Розова Коледа” организира на 11 декември в ресторанта на хотел „Арена” сдружението на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници „Сили имам да се боря”.
„Средствата от бала ще отидат в помощ на жена от сдружението. Искаме да дадем надежда – пътят наистина е труден, срещнеш ли се с тази диагноза, но когато вярваш, че доброто ще победи, това наистина става. При всеки е различно, но повечето хора все още се притесняват да говорят за болестта. Вратите ни обаче са отворени за всички”, изтъкна от името на ръководството на сдружението Елица Симитчиева. Самата тя е преборила тежкото заболяване.
Основател на сдружението преди десетилетие е нейната майка Ирина Симитчиева, останала незабравима със своя оптимизъм, организаторски способности и човешко съпричастие. Сега децата й – Елица и Анита, продължават благородната дейност. Една от целите им е членовете на сдружението да получат по-голяма помощ и от страна на бизнеса.
Залата по време на бала бе огласена от чудните гласове на участничките в състав „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева. Представен бе и отколешният ритуал с идването на коледарите. Присъстващите бяха очаровани и от хорото на „Самодивче” с ръководител Ралица Струмина, от изявите на участващия в телевизионния „Х фактор” дупнишки певец Росен Янчев и младата и даровита самоковска изпълнителка Габриела Даганова.
С топли думи приветства събралите се кметът Владимир Георгиев. Всички си пожелаха от сърце здраве преди всичко, както и спокойствие и щастие, намерили въплъщение в розовия цвят.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*