Баскетбол, Новини, Спорт

Жените приемат “Монтана” в събота

Тежко домакинство предстои на женския тим на “Рилски спортист” в предстоящия кръг на родния шампионат. Момичетата на Иван Лепичев приемат в събота /8 ноември/ от 17.30 ч. един от най-стойностните отбори в първенството – “Монтана 2003”.
Гостите стартираха по впечатляващ начин новия баскетболен сезон – с гръмка победа 91:58 над “Левски”. Във втория кръг обаче монтанчанки отстъпиха с 67:79 на скрития фаворит за титлата “Хасково”.
Самоковки имат същия актив /една победа и една загуба/, като са амбицирани да постигнат втори пореден домакински успех. Те се осланят на впечатляващата спортна форма, която показва Вероника Джикова, и на новите попълнения – Клеандра Робъртс, Веселка Тодорова и Мартина Гамбиража. Последните две състезателки бяха уредени с права за двубоя с “Левски” /71:82/, но липсата на обиграване с останалите им съотборнички се видя отчетливо на паркета в зала “Универсиада”.
За постигане на общата цел – победа над “Монтана”, треньорското ръководство е изискало от момичетата пълна концентрация и спазване на строга тактическа дисциплина. Очакванията на шефовете са най-сетне и центърът Алисън Бауман да вдигне нивото си, нещо, което не се забелязва до момента.

Leave a Reply