Баскетбол, Новини, Спорт

Жените приключиха участието си в НБЛ след две поражения от “Дунав”

Женският тим на БК “Рилски спортист” очаквано приключи по-рано участието си в държавния шампионат. Това стана факт след втора загуба от “Дунав”. На 4 април в „Арена Самоков” нашите паднаха от шампионките с 49:93.
Сега момичета ни излизат в дълга ваканция, тъй като новото баскетболно първенство ще започне не по-рано от средата на октомври.
Първата среща, състояла се на 1 април в Русе, също не предложи изненада. Домакините се наложиха с убедителното 88:52. Самоковки стартираха лошо двубоя край Дунава и още в 10-ата минута изоставаха с цели 22 точки разлика – 6:28! Офанзивата на “сините” на практика предреши крайния изход от сблъсъка, останалите три части просто се доиграваха.
Усетил рано-рано накъде отиват нещата, наставникът ни Иван Лепичев реши да даде шанс за изява на всички свои състезателки. Така от атмосферата на площадката опитаха и Мария Балабанова, Теодора Динева, Николета Бандрова, Даяна Щъркелова.
Най-ефективна за “Рилски” бе демонстриращата отлична форма напоследък Вероника Джикова. Тя оформи коефициент от 22 пункта, набран от 14 точки, 9 борби, 4 асистенции и 2 откраднати топки.

Leave a Reply