Жените се сбогуваха с Купата, гостуват на “Нефтохимик” за първенство

Женският тим на “Рилски спортист”, воден от младия специалист Даниел Клечков, приключи тазгодишното си участие в турнира за националната купа още в първия кръг. В четвъртфинален мач-реванш от авторитетната надпревара, състоял се на 10 февруари в Русе, нашите момичета паднаха с 54:74 от шампиона “Дунав” и ще трябва да насочат усилията си изцяло към първенството.
Русенки взеха и първия двубой в “Арена Самоков” /76:48/, а във вторник вечер просто узакониха класирането си за полуфиналите, където ги очакват и по-стойности отбори – “Нефтохимик”, “Хасково”, “Монтана”.
Въпреки че дуелът край Дунава бе протоколен, двата състава често прибързваха и направиха внушителните 37 грешки. От това пострада и качеството на продукцията, което не се хареса особено на малобройната публика в залата.
Светъл лъч в играта на самоковки бе отличното включване на резервата Теодора Динева, която навръх 19-ия си рожден ден бе най-добра за своите, като оформи актив от 21 точки и 6 борби на личната си сметка. Динева записа 6/12 и 3/6 от близко и далечно разстояние, а и добави 2 асистенции и 2 откраднати топки за 31-минутния си престой на паркета.
Логично треньорският ни щаб даде шанс за изява на всичките състезателки, записани в тимовия лист. Николета Бандрова, Мария Балабанова, Тамика Гюз, Никол Николова и Моника-Лъки Радойкова се постараха, но не можаха да придадат друг привкус на срещата.
В събота /14 февруари/ “Р. спортист” излиза срещу лидера в шампионата “Нефтохимик” в мач от поредния кръг на Националната баскетболна лига. Сблъсъкът в Бургас започва в 18 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*