Баскетбол, Новини, Спорт

Жените срещат “Монтана” в проверки на разменено гостуване

Женският тим на “Рилски спортист” ще изиграе две контроли на разменено гостуване с един от фаворитите за челните места в новото първенство у нас – “Монтана 2003”. Първата среща ще се играе в Монтана, а втората – в “Арена Самоков”.
Самоковки вече изиграха два спаринга с “Хасково”, а след това премериха сили в контроли с вторите отбори на турските грандове “Бешикташ” и “Истанбулски университет”. Момичетата ни паднаха и в двата дуела, но се докоснаха до класата на тези два клуба.
“Мачовете в Турция бяха доста полезни за отбора, тъй като по този начин състезателките имаха възможност да си сверят часовника. До старта на шампионата в Националната баскетболна лига има две седмици, в които треньорският щаб ще изчисти нещата и дано да започнем първенството по подобаващ начин”, изрази надежда изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров.
През лятото “Рилски” привлече пет нови състезателки – американките Клиандра Робъртс, Алисън Бауман и Ерика Хаус, Александра Делчева и завърналата се след едногодишен престой в “Хасково” Вероника Джикова.
На старта на новия шампионат – на 25 октомври, “Р. спортист” приема един от най-стойностните състави в НБЛ – “Нефтохимик 2010”. Срещата в “Арена Самоков” е с начален час 17.30.

Leave a Reply