Баскетбол, Новини, Спорт

Жените срещу “Дунав” за Купата, днес домакинстват на “Монтана”

Дамската гарнитура на “Рилски спортист” нямаше късмет при тегленето на жребия за националната купа. Самоковки издърпаха късата клечка и ще срещнат шампиона “Дунав” в четвъртфиналната фаза на надпреварата. Другата двойка е “Монтана” – “Левски”.
Турнирът ще се състои между 28 февруари и 1 март, като все още няма яснота кой град ще бъде домакин на състезанието. Крайният срок за заявки за организиране на изявата е днес, 23 януари.
Преди жребия стана ясно, че лидерът в класирането “Хасково” и вторият – “Нефтохимик”, пропускат четвъртфиналите. Двата състава ще започнат участието си направо от полуфиналите.
Четвъртфиналите ще се играят в два мача на разменено гостуване, домакин на втората среща е отборът с по-предно класиране. Двубоите ще са на 4 и 11 февруари, но има и вариант да бъдат изместени със седмица – за 11 и 18 февруари, като окончателното решение ще бъде взето след съгласуване с клубовете. Полуфиналите са на 28 февруари, а малкият финал и финалът – на 1 март.
В събота /24 януари/ момичетата ни приемат “Монтана” в мач от поредния кръг на елитната дивизия. Срещата в “Арена Самоков” е с начален час 18.00.

Leave a Reply