Новини, Спорт

Жените с втора победа за сезона

Женският тим на „Рилски спортист” изненада „Славия” с 80:68 като гост на 23 ноември – в среща от осмия кръг на Националната баскетболна лига, и така записа втората си победа от началото на сезона.
Успехът на самоковки намери широк отзвук в баскетболните среди, тъй като предварителните очаквания бяха за победа на „белите”. Дори ръководството на столичния клуб остана поразено от комбинативната и резултатна игра на съперника.
Нашите подхванаха домакините още от самото начало и с великолепни включвания на Еми Ушагелова и Ан Фаръл доведоха резултата до 42:31 на полувремето. Плюс за „Рилски” бе и тоталната доминация на отбора под двата коша, възпитаничките на Красимира Банова спечелиха цели 14 борби повече от противника – 38:24. Нашите момичета бяха по-добри и в останалите елементи от играта – ударите от наказателната линия и стрелбата от средно и далечно разстояние.
Американката Ан Фаръл отново бе над всички и завърши срещата със зашеметяващ дабъл-дабъл от 24 точки и 15 борби. Вероника Джикова също беше с голям принос за победата. Русокосата състезателка се отчете с 21 точки, 9 асистенции и 8 овладени топки, като малко не й достигна за оформянето на уникален „трипъл-дабъл”.
Мачът ще се запомни и с официалния дебют на Вероника Петкова. Родената в Монтана 17-годишна баскетболистка записа 10 минути на паркета, в които съумя да отбележи първите си 2 точки.
Победата на самоковки за съжаление бе проследена от обидно малко зрители в студената зала „Триадица” – едва около 50. Значително по-голяма посещаемост се очаква обаче за двубоя на „Рилецо” с „Монтана” в неделя, на 27 ноември, от 15 ч. в „Арена Самоков”.
„Рилски спортист”: Фаръл – 24, Джикова – 21, Ушагелова – 13, Рангелова – 9, Рудева – 7 /Николова – 4, Петкова – 2, Пейчинова, Щъркелова, Дилова/.

Leave a Reply