Баскетбол, Новини, Спорт

Жените чакат своя шанс срещу “Левски”

Снимка: Ивайло Андреев

Един път стомна за вода, втори път стомна за вода, трети път… Дано тази поговорка да важи в пълна степен за представителния женски тим на “Рилски спортист”, който в неделя, на 27 октомври, от 18 ч. приема “Левски” в среща от втория кръг на елитната дивизия.
В подготвителния период двата тима на два пъти кръстосаха шпаги, като и в двата случая щастието се усмихна на “сините”. Първо съставът от столицата надигра нашите с 58:54 в зала “Универсиада”, а след това ги би с 64:56 и в “Арена Самоков”. Сега надеждите на спортно-техническото ръководство и на привържениците на отбора ни са най-после каръкът да бъде счупен и момичетата ни да се поздравят с успех.
Официален дебют пред местната публика се очаква да направят новите попълнения Ива Терзиева, Стефка Митева и Наталия Топалова, които реализираха общо 28 точки при поражението от “Хасково” на старта на шампионата миналата седмица. Повече игрово време се очаква да получи и постоянно прогресиращата Теодора Динева, която блесна и в последния мач срещу хасковлийки.
В редиците на “Левски” пък най-силно впечатление правят бившата състезателка на “Рилски” Христина Иванова, американката Шарел Алън и привлечената преди началото на сезона от “Берое” Ралица Нанева.

Leave a Reply