Женското направление на “Рилски” – трето в страната

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Школата на “Рилски спортист” се нареди на призовото 3-о място при подрастващите в женското направление за сезон 2013/2014 г. с актив от 27 точки. Първенец очаквано стана “Черно море Одесос” с 31 пункта, а втората позиция заслужи столичният гранд “Левски” с точка по-малко. Информацията е на специализирания сайт за баскетбол bgbasket, който следи представянето на всички формации на клубовете 365 дни в годината.
“Рилски” излъчи общо три отбора в различните финали, колкото имат и “Шампион 2006”, “Асеновец” и “Монтана”. С четири състава пък са “Черно море Одесос”, “Левски” и “Септември 97” /Сф/.
За разлика от миналия шампионат, сега клубът ни няма шампион в различните възрастови групи, но изпъкна с второ място и сребърни медали на първенството за кадетки до 16 години, състояло се в “Арена Самоков”. Освен това момичетата до 12 години заеха призовата 5-а позиция на републиканския шампионат в Монтана.
Освен с челното класиране “Р. спортист” може да се похвали и с факта, че две от кадетките на тима – Никол Николова и Полина Челенкова, намериха място в националния отбор.
“За поредна година показахме, че Самоков е един от центровете на баскетбола в страната. При мъжете сме пети, при жените – трети. Това са фактите и никой не може да ги оспорва. За град като нашия това е сериозно постижение. Ще продължим да надграждаме в школата”, категорични бяха от управата на клуба ни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*