Живко се казва първото бебе в Самоков за 2018 г., Андрей е последното за 2017 г.

Майката Антоанета Чавдарова с Живко – първото проплакало бебе в Самоков за 2018 година

Първи януари 2018 г. започна с раждане в „МБАЛ-Самоков”. На бял свят още сутринта – в 10.15 ч., се появи Живко Методиев Петров – второ дете на 19-годишната майка Антоанета Александрова Чавдарова.
Малкият ни съгражданин тежи 3.6 кг, а дължината му е 51 см. Екип под ръководството на д-р Николов е повел щафетата за новата година. Стана ясно, че Живко си има и кака на 3 годинки – Петя. Сега се е изпълнила още една мечта на щастливия татко – да има и син.
Последното бебе за миналата вече 2017 г. също е момче. Андрей, проплакал за първи път на 30 декември, също тежи 3.6 кг, а дължината му е 53 см. Първо дете е на 25-годишната Десислава Русинова. Екипът, приключил ражданията през годината, е бил под ръководството на д-р Кънчева.
На 2 януари кметът Владимир Георгиев лично поздрави в отделението младите майки и отправи пожелания за здраве и щастливо детство. Благодарности и благопожелания заслужиха и хората в бяло, даващи живот на най-малките ни съграждани. Вл. Георгиев връчи на всяка от двете майки медальон с герба на Самоков, поздравителен адрес, цветя и премия от 100 лв.
На милото тържество присъстваха и заместник-кметовете Васил Сайменов и Люба Кленова, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, както и управителят на болницата д-р Красимира Ковачка.
Добра поличба бе, че по времето, когато общинските ръководители бяха в болницата – на 2 януари около обяд, в родилното отделение първа глътка въздух пое още едно бебе – момиченце.

Евгения Попова

Десислава Русинова с първородния си син Андрей

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*