Култура, Новини

Животът е… музика

Стотици почитатели на хубавата песен и красивото събра на 2 септември в читалище-паметник „Отец Паисий” представянето на албума „Животът е музика” на Вели и Величка Чаушеви. Изявените самоковски музиканти работят като преподаватели в София, участват в състави, а постоянна е и връзката им с града ни.
Музикалното семейство изпълни едни от най-хубавите си песни от различни жанрове. Между тях и „Пиринска сърна”, спечелила призовото второ място на традиционния фестивал „Пирин фолк” в гр. Сандански през миналата година.
За радост на всички се изяви с ангелския си глас и със специален тоалет и дъщерята – Диана Чаушева. Малката певица сега ще бъде първокласничка, но в училището на музиката вече е явно доста по-напред. Тя се представи с емблематичната вече песен, с която проби в „Шоуто на Слави” – „Дядовите Додови пет снахи”, както и с Gangnam style и други хитове.
В концерта участваха и братът на Величка – Апостол Георгиев с кларинет, и неговата съпруга вокалистката Александра Георгиева.
Благодарната публика дари от сърце с ръкопляскания и овации, а накрая и с много цветя и поздравления цялата музикална фамилия и пианиста Любо Ангелов. Те бяха приветствани и от кмета Владимир Георгиев, председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева, ексдепутатката Ирена Коцева.
Майка на Величка и Апостол е известната ръководителка на състави Даниела Георгиева. Нейният съпруг Георги Георгиев, който почина преди години, бе също отличен музикант и прекрасен човек.
Мнозина почитатели на музикалното изкуство се сдобиха на приятната вечер със самия албум. Авторите раздадоха и автографи.

Яна Василева

Leave a Reply