История, Култура, Новини, Статии, коментари

„Живот суров – моя тревога, моя любов”

Нова книга

Познат самоковски автор – Георги Петков, издаде петата си книга – „Живот суров – моя тревога, моя любов”.
Произведението е от две части. В първата авторът представя белетристично своята биография, а втората е публицистична – в нея на анализ и преоценка са подложени съвременното състояние на страната, проблемите в различните области на заобикалящата ни действителност. Показателни в това отношение са и самите заглавия на разделите: „За прославената ни армия и нейното унищожение”, „Боже, пази Америка от България”, „За Македония и нашата външна политика”, „Нужна ни е нова политика за излизане от кризата и за спасяването на страната” и др.
Книгата е завършена от Петков през ноември м. г. До излизането й от печат преди броени дни са минали няколко месеца. Интересно е, че много от прогнозите на автора през това време са се сбъднали.
Новата книга с обем от 130 страници е дело на издателство „Приятел”. Редактор е Тодор Попов, а грижата за графичното оформление е поела Надка Вардарова. Художник е Спаска Александрова.
„Живот суров – моя тревога, моя любов” може да намерите в редакцията на в. „Приятел” и в книжарницата на г-н Стойко Трифонов в пазара.
Георги Станков Петков е роден през 1930 г. в с. Поповяне. Завършил е гимназия в Самоков, а след това – Военната академия „Георги С. Раковски” и Висшия икономически институт в София. Служил е в армейския поделения в столицата, Сливница и Дупница. Работил е в системата на „Интендантско обслужване”, бил е зам.-началник на управление в Министерството на отбраната. Автор е и на сборника с публицистика „Душата ми страда”, на стихосбирките „Капчица роса” и „Обичам ви, хора”, както и на краеведския труд „Село Поповяне в историята българска”.

Leave a Reply