Жители на Първи квартал във филм на ужасите: „Докога ще търпим мръсотията?”

„Вече не се търпи!” – така читателка описа положението със сякаш извиращите отвсякъде боклуци в района на Първи квартал. Сигналът по-конкретно е за изключителната мръсотия около контейнера под моста на кръстовището на улиците „Ихтиманско шосе” и „България”.
Неотдавна публикувахме мнението на възмутени граждани точно по този въпрос. Тогава от Общината взеха мерки, но сега – около месец по-късно, ситуацията е още по-тежка. Навсякъде се въргалят всевъзможни отпадъци, а мръсотията наистина е вече нетърпима. За капак на всичко ужасна миризма „гарнира” всекидневието на живеещите в съседство граждани. Нарушителите нямат граница и освен около самия съд за смет, боклуци, и то в изобилие, могат да се видят и в коритото на река Боклуджа. „Докога ще търпим това”, питат отвратените жители на квартала.
Междувременно от представители на Общината обещаха да почистят своеобразното сметище още тези дни. Това обаче едва ли ще реши проблема, тъй като репертоарът се повтаря всеки месец – злосторници замърсяват околната среда, след тях се чисти, а после следва нов епизод на познатия до болка „сериал”. Явно е, че трябва да се вземат, както се казва, крути мерки спрямо нарушителите и да се помисли по-сериозно за решаването на този проблем.
Да не говорим, че в съседство – в междублоковите пространства, картинката не е много по-различна – едни цапат, други чистят. Ако си отместим погледа още малко встрани – към новопостроената за детска градина сграда до НУ „Петър Берон”, положението става наистина страшно и буди истинско недоумение. Все още неизползваната по предназначение иначе модерна постройка е с изпочупени прозорци… Ситуацията навява неволни спомени у по-възрастните хора за някои бивши предприятия в Самоков, които имаха нерадостна съдба и все още незаработили или малко след функционирането им, бяха разграбени, а от някои от тях дори вече няма и следа…

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Благовест Коларов

    Не чакайте да стане по чисто докато стоят контейнерите за общо ползване. Ако са само за блоковете най добре е да се заградят и заключат, за да се ползват само от живеещите в блока. Но при това население от мургави съграждани и това е обречено дело. Но разбира се, не са виновни само тези съграждани…

+ Leave a Comment

*