Култура, Новини

Журналистите ще издават книга по случай юбилея на дружеството си

Снимка: архив

Книга, посветена на 20-годишнината на дружеството на Съюза на българските журналисти в Самоков, се подготвя. Автори ще бъдат самите членове на дружеството, което е създадено през далечната вече 1999 г.
Решението взе редовното годишно отчетно-изборно събрание на дружеството, което се състоя в Самоков на 31 януари. Събранието преизбра за председател на дружеството Тодор Попов, а за секретар – Пепа Георгиева. Попов бе избран и за делегат на отчетно-изборното Общо събрание /конгреса/ на СБЖ, което ще се проведе на 14 и 15 март т. г. в София.
Събранието в Самоков обсъди и анализира работата на местното дружество през миналата година. Прети бяха и насоки за дейността през новата 2020 г.
Предстои на членовете на дружеството да гостува председателят на Съюза на българските журналисти, който ще бъде избран през март. Ще се предприемат и стъпки за учредяването на национална награда на името на основателя на българската журналистика и наш съгражданин Константин Фотинов. С името и делото на Фотинов ще бъдат свързани и някои от темите в предстоящите през есента традиционни ЦарШишманови дни /Есенни четения/ на асоциация „Онгъл”.

Leave a Reply