Новини

Забраниха пазара

Във връзка с въведеното извънредно положение на 13 март кметът Владимир Георгиев забрани провеждането на традиционния Понеделнишки пазар.  Не бе разрешено разполагането на сергии за промишлени стоки както на мястото, определено за провеждане на пазара – срещу болницата, но и на сергии и площи на Общинския пазар в централната част на града. Общински служители следяха в понеделник, на 16 март, за спазването на разпоредбите.
В специално изявление кметът Георгиев призова да се спазват изискванията за ограничаване на социалните контакти, както и хигиенните изисквания.
„Най-уязвимата група на нашето общество от опасността за заразяване с коронавирус са възрастните хора. Нека поемем отговорност към нашите близки – родители и възрастни роднини, като им съдействаме да останат изолирани по домовете си, да им помагаме за осигуряване на стоки от първа необходимост, храна и лекарства”, допълни Вл. Георгиев.
В общината засега няма хора с установена зараза с коронавирус. Няма и пациенти с притеснителни оплаквания или симптоми. Обезпечени са всички необходими лекарства и предпазни материали за медицинските работници.
Щабът е организирал среща и с общинските съветници от Седми квартал, за да бъдат взети превантивни мерки. „Ромите често пътуват в чужбина, затова със съдействието на Районното управление на полицията всички скоро завърали се са поставени под карантина”, посочи председателката на щаба и управител на „МБАЛ-Самоков” ЕООД  д-р Красимира Ковачка.

Leave a Reply