Новини, Туризъм

Забраниха ремонтите в Боровец до края на март

Във връзка със започващия зимен туристически сезон е забрането извършването на строително-ремонтни работи в Боровец през периода до 30 март догодина, стана ясно на работна среща, посветена на готовността на курорта за сезона. Заседанието на Областния щаб за защита на населението при бедствия и аварии се състоя на 22 ноември в самия Боровец при участието на областния управител Росица Иванова, зам.-кмета Васил Сайменов, представители на обслужващи предприятия, хотелиери и др.
Изтъкнато бе и че е крайно време държавата да отдели средства за извършване на основен ремонт на пътищата към курорта, които не са в добро състояние.
Представителите на повечето предприятия декларираха готовност за сезона. Извършени са и най-належащите ремонти във ВиК системата, така че да не се повторят инцидентите с липса на вода през миналите новогодишни празници. Изградено е второ електрозахванване на курорта. Монтирано е ново модерно улично осветление.
Паркингите са подготвени. Служители от специализирано звено ще поставят скоби на нерегламентирано паркирани автомобили. При обилен снеговалеж снегът ще се извозва. Определени са маршрутите на моторните щейни и на другите превозни средства в курорта.
Апаратурата на Центъра за спешна медицинска помощ е преминала технически преглед. Регламентирана е търговията на открито. Забранено е ползването на т. нар. викачи. Различните обекти ще работят от 6 до 22 ч., а нощните заведения – до 2 ч. след полунощ.
Специални мерки се предвиждат за спазването на обществения ред по пистите. Както и друга година, полицаи от страната ще оказват помощ на местните си колеги при опазването на обществения ред в Боровец през зимния сезон.
Отговорността на всички е още по-голяма, като се има предвид, че през предстоящата зима Боровец ще чества и 120-годишния юбилей от своето основаване като курорт.

Leave a Reply