Загубихме последното домакинство – 1:2 от „Конелиано”

Снимка: архив

„Рилски спортист” записа второ поредно поражение у дома. Този път с трите точки от ст. „Искър” в града ни навръх Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май си тръгна бойкият състав на „Конелиано” /Герман/.
От самото начало на мача се видя, че гостите са сериозен тим, който играе комбинативно и умее да изостря постепенните си атаки. Вещи намеси на опитния страж на самоковци Красимир Гьорев спасиха в началото „Рилецо”.
И както се случва обикновено във футбола, когато не вкарваш гол, често инкасираш попадение. В 30-ата мин. Васко Киров се освободи от персоналния си пазач и с техничен удар прехвърли вратаря на гостите. Топката кацна на дирека, а оттам отиде при Доменик Аврамов, който с отмерен шут отблизо откри резултата – 1:0.
Радостта на домакините обаче бе кратка. Само след 9 минути главният рефер отсъди дузпа в полза на „Конелиано”. Миналият и през „Литекс” нападател Анатоли Тодоров се възползва от този шанс и изравни головото статукво – 1:1.
Фрапантни пропуски през втората част на В. Киров лишиха „оранжевите” от ново излизане напред в резултата. Първо „десетката” на самоковци излезе очи в очи срещу стража на гостите, но би встрани от вратата, а малко след това повтори упражнението, този път с глава. Германци се възползваха от пропуските на нашите момчета и в 73-ата мин. вкараха решителното попадение в срещата чрез Христо Спасов.
В последните минути атмосферата на ст. „Искър” се нажежи, след като домакините имаха основателни претенции за отсъждане на 11-метров наказателен удар за грубо нарушение на противников състезател срещу Тихомир Крумов. Главният арбитър обаче не посочи бялата точка, с което си навлече гнева на феновете, които дълго след края на мача стояха ядосани край административната сграда на стадиона, очаквайки съдията.
Двубоят с „Конелиано” бе последното домакинство от програмата на Югозападната „В” група за „Рилски”. В последния кръг подопечните на Петър Аджов гостуват на „Балкан” /Варвара/. Двубоят в голямото пазарджишко село е в неделя, на 31 май, от 17 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*