Крими, Новини

Задържаха в града ни нарушители от Монтана

Самоковски полицаи задържаха четирима мъже от Монтана за незаконно притежание на цигари без акциз. От единия автомобил на групата са иззети 400 къса контрабандни цигари, а от другия – две бухалки, палка и нож.
На 12 ноември полицаите спрели на изхода на града ни лек автомобил „Мазда” с монтанска регистрация, управляван от 25-годишния В. К. от Монтана. При проверката в багажника на колата били намерени и иззети 400-те цигари без български акцизен бандерол.
Междувременно полицейски служители спрели в града и лек автомобил „Ситроен” със софийска регистрация, за който също разполагали с информация, че превозва контрабандни цигари в този пазарен ден – понеделник. При проверката на тази кола полицаите се натъкнали на двете бухалки, палката и ножа.
В ареста за 24 часа са били задържани водачите и пътниците в двата автомобила – четирима мъже от Монтана на възраст между 20 и 25 години. Установено е, че един от групата – М. М. /25 г./ е осъждан условно за нанесена тежка телесна повреда и е с наказание „пробация” за средна телесна повреда.
Изготвен е и протокол за образуване на административно производство срещу В. К. – водача, в чиято кола са намерени незаконните цигари.

Leave a Reply