Задържаха двама телефонни измамници, измамили преди това 62-годишна самоковка с крупна сума и злато

Криминалисти от Районното управление на полицията задържаха на местопроизшествието участници в схема за телефонни измами, съобщиха на 11 октомври от Областната дирекция на МВР.
Разследването започнало след като 62-годишна самоковка сигнализирала, че е получила телефонно обаждане за предаване на поредна парична сума под предлог, че съдейства за провеждането на полицейска операция. Непознатият я инструктирал да събере 5000 лв. и да ги предаде на мъж, който ще дойде на адреса й.
Жената обяснила, че за последните 48 часа вече два пъти е била въведена в заблуждение по телефона по същата схема и е предала значителни суми и златни накити. След първото обаждане тя оставила до бетонов стълб в града ни плик с 12 000 евро и около 10 грама златни накити. Повторното измамно обаждане било придружено с инструкции да изтегли допълнителна сума от сметката си в София, които тя изпълнила и оставила край столичен хотел 4600 лв.
Веднага след получаване на сигнала самоковски полицейски служители предприели бързи действия и непосредствено след предаване на парите били задържали двама столичани – на 18 и 25 години. След доклад на събраните материали в Районната прокуратура двамата мъже са привлечени като обвиняеми и им е наложена 72-часова мярка за неотклонение „Задържане под стража”.
Наред с двамата задържани са установени и други лица, съпричастни към идентични измами, извършени в София и Южна България.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*