Крими, Новини, Политика

Задържаха мъж, изнудвал кандидат-кмет

Задържан е бил на 21 септември мъж от Самоков, изнудвал и заплашвал жена, която е  кандидат за кмет на общината.

Разследването започнало на 17 септември, когато потърпевшата споделила в полицията, че е получила два SMS-а, с които й се искат 50 хил. лв. Подателят се представял за човек от местния подземен свят. Парите трябвало да се предадат на мъж, който се занимавал с нерегламентирана лихварска дейност. В текста имало и съобщение, свързано със заплаха за живота.
Със съдействието на колеги от София и страната служителите на реда установили, че приблизително по същото време и бизнесмен от Слънчев бряг получил на мобилния си телефон SMS-и с подобно съдържание от същия подател. Криминалистите стигнали до извършителя на престъплението – 32-годишен наш съгражданин /Б. М./, непроявен до този момент в криминално отношение. Той изпращал съобщенията от SIM карта, записана на името на руски гражданин, който преди това – на 5 септември, бил напуснал България. За да заблуди полицията, мъжът  изпратил заплашителни SMS-и и на своя телефон. После счупил и изхвърлил картата.

Самият телефон е бил намерен у задържания и иззет.
Задържаният заявил пред разследващите, че е изпратил заплашителните съобщения, за да злепостави друг мъж, който се занимавал с нерегламентирана лихварска дейност и на когото дължал пари.

За случая е уведомена Районната прокуратура. Разследването продължава.

Leave a Reply