Крими, Новини

Задържаха трима за телефонна измама на 80-годишна жена от Доспей

Трима мъже са задържани за телефонна измама на 80-годишна жена от Доспей. Те са разкрити непосредствено след като взели парите на пенсионерката, съобщиха от пресцентъра на МВР.
На 8 август следобед жената разказала в полицията в Самоков, че по-рано през деня изпълнила заръките на човек, представил се по телефона за полицейски инспектор, и оставила, закачена на дворната врата на имота си, торбичка със 780 лв. в банкноти по 10 лв.
Криминалистите действали незабавно, установили участниците в измамата и задържали Ю. И. /38 г. / и Б. И. /35 г./ от Самоков, криминално проявени и осъждани. Изяснено било, че при изпълнението на престъпния сценарий двамата се придвижвали с лек автомобил, предоставен им от Ш. Д. /27 г./, също от Самоков, и той криминално проявен и осъждан.
Тримата били задържани за срок до 24 часа. У тях била намерена и иззета сумата, дадена от жената, както и три мобилни телефона. Извършени са необходимите процесуално-следствени действия под надзора на Районната прокуратура в Самоков. Продължава работата за пълното документиране на случая.

Leave a Reply