Задържаха трима, извършили грабежи

Двама младежи – на 19 и 15 години, са били задържани за извършен грабеж.
Нападението станало на 2 август посред бял ден. 30-годишна самоковка вървяла по новия мост в южната част на Самоков заедно с двете си деца, когато, разминавайки се с младеж, той най-неочаквано сграбчил златното синджирче на врата й, скъсал го и хукнал в обратна посока. Колието било от 16-каратово злато с тегло около 12 г.
Благодарение на професионалните действия на служителите на реда бързо била установена самоличността на нападателя – 15-годишния Д. Г. Й. от Дупница, неизвестен до този момент на полицията. При разследването криминалистите попаднали в дирите и на 19-годишния В. Ц. С., негов съгражданин, криминално проявен и осъждан, който също бил задържан като съпричастен към деянието.
По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава.
На 2 август бил задържан и млад мъж от ромски произход от Самоков, който бръкнал ловко в джоба на 82-годишен пенсионер в самия център на града ни и отмъкнал портмоне със 100 лв. Полицаите бързо разкрили, че извършител на деянието е 32-годишният В. Ж. Н., криминално проявен и осъждан за подобни престъпления. Той бил задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство, като материалите са докладвани на Районната прокуратура. Работата по случая продължава.
х х х
На 3 август на основание на Закона за МВР /чл. 63, ал. 1/, във връзка с чл. 346 от Наказателния кодекс за 24 часа са били задържани С. Н. Г. от Говедарци и Б. И. В. от Доспей, и двамата родени през 1975 г.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*