Задържаха 20 души, разкриха няколко престъпления

Всичко това стана на 14 февруари, когато в Самоков и района бе организирана специализирана полицейска акция под надзора на главния прокурор Иван Гешев и ръководството на МВР.
Съобщено бе, че резултатите са сериозни. Проверени са били 961 лица и 610 коли. Съставени са около 50 акта и над 80 фиша. Разкрити са престъпления, свързани с притежание на наркотици, причиняване на смърт на животни (убийство на две кучета), както и кражба.
Полицейското присъствие в града и няколко села от общината в този ден бе засилено. Полицията проверяваше автомобилите и хората от т. нар. криминален контингент. Полиция и жандармерия влязоха още рано сутринта в Седми квартал. Проверявани бяха повечето коли, излизащи от квартала. Стана ясно и че една от целите на подобни акции е да се ускори разследването по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем.
”Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата”, обяви Гешев на работна среща в града ни. Главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов разговаряха с окръжния прокурор Наталия Николова, директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Спасов, районния прокурор на Самоков Ваня Панева, началникът на Районното управление на полицията в града ни гл. инспектор Васил Попов, както и с кмета Владимир Георгиев, председателя на Общинския съвет Мая Христева, зам.-кмета Сия Шехтанова, секретаря на Общината Ангелина Вангелова.
На срещата бе отчетено доброто взаимодействие между полицията, прокуратурата и общинското ръководство. Изтъкнато бе, че е в сила видеонаблюдение, противодейства се на кражбите на ток и на незаконния добив на дървесина, предприети са мерки за опазване на обществения ред в общината, включително в Боровец.
Иван Гешев заяви, че има проблеми с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока. Той посочи за пример телефонните измами, като добави, че тези престъпления са намалели през последните девет месеца наполовина. Сега се очаква намаление на кражбите и обирите. „Разчитаме местната власт да ни подкрепи”, каза още главният прокурор.
Подобни операции на 14 февруари прокуратурата и МВР проведоха и във Враца и Пазарджик. Такива акции според Гешев щяло да има всеки ден в различни части на страната.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*