„Заедно в час” набира кандидати за учители

Фондация “Заедно в час” откри кампанията си в Софийска област за кандидати за участници в програмата за професионално и лидерско развитие, чрез която се обучават и подкрепят хора от различни сфери да работят като учители.
До 15 ноември 2019 г. желаещите могат да подадат своята кандидатура на сайта на организацията. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност – одобрените участници придобиват това право в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години.
През настоящата учебна година 20 учители и възпитаници на програмата „Заедно в час” преподават в нашата област, а училищата-партньори в региона са осем. От следващата учебна година фондацията разширява обхвата си и участниците ще могат да работят в училища-партньори в 20 области – Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище, Шумен.
Участниците в “Заедно в час” се включват в специално разработени обучения и получават менторска подкрепа, учителска правоспособност, възможности за кариерно развитие, финансови стимули, професионални контакти и приятелства.
„Заедно в час” има вече 10-годишен опит. Отличена е като “Най-добра програма за кариерно развитие” и “Най-добра обучителна програма” в конкурса “Работодател на годината 2018” на форума „Кариера в България – защо не?“. Одобрена е от Министерството на образованието и науката. Създадена е по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международна мрежа на организации, които работят срещу неравенството в образованието в близо 50 държави.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*