“Заедно в час” подбира кандидати за учители

Нова кампания за подбор на участници за двегодишната си програма започва фондация „Заедно в час”. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2018 г., а преди това ще преминат интензивна лятна подготовка в рамките на 7 седмици.
За 8-а поредна година фондацията ще обучава участници по програмата си, които да преподават минимум две години в училища-партньори на организацията в 12 области, сред които са Софийска, София град, Пернишка, Пазарджишка и др. Учителите по програмата преминават интензивно обучение, фокусирано върху работа с ученици с ниски постижения и от финансово затруднени семейства.
За кандидатстване не е нужен преподавателски опит, нито придобита квалификация ,,учител”. Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2018 г.) и нагласа, че всяко дете може да успее и заслужава равен достъп до качествено образование. Участниците, които нямат квалификация “учител”, ще преминат обучение в университет – партньор на организацията и ще придобият правоспособност за преподаване при завършване на програмата.
За двете години преподаване участниците получават от „Заедно в час” месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище.
Кандидатури за участие в програмата се приемат до 20 ноември 2017 г. на сайта на организацията – www.zaednovchas.bg.
„Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*