Крими, Новини

Заловиха двама пияни и един неправоспособен шофьор

Заловени са двама пияни шофьори. Д. К. /41 г./ от Самоков управлявал лек автомобил „Мицубиши Паджеро“ с концентрация на алкохол в кръвта 1.28 промила. Делото на нарушителя е изпратено в Районната прокуратура с мнение за съд.
Обвинение за подобно престъпление е повдигнато и на 18-годишния И. В. от Доспей, който карал лека кола „Фиат Стило“ с 1.63 промила алкохол.
Като обвиняем за подобно престъпление е привлечен и 54-годишният Т. Г., управлявал по пътя от Говедарци за Мальовица лек автомобил „ВАЗ“ с 1.5 промила алкохол в издишвания въздух. Делото е изпратено в Районната прокуратура с мнение за съд.

х х х

На 9 януари на ул. „Проф. Васил Захариев“ бил задържан неправоспособен шофьор. Полицаите установили, че 24-годишният Й. Д. от Самоков управлява лек автомобил „Рено Лагуна“ без да притежава свидетелство за правоуправление, като през предишната година вече бил наказан по административен ред за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление съгласно Наказателния кодекс.

Leave a Reply