Заловиха контрабандисти чрез нощни дежурства

Общо 5 каруци и 7.5 куб. метра строителна дървесина са задържани от служителите на самоковското Горско стопаство при извършваните денонощни дежурства. Последният случай на незаконна сеч и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка е констатиран в 4 ч. сутринта в понеделник, на 13 април, съобщи директорът на стопанството инж. Александър Кроснев.
В условията на извънредно положение посегателствата в горите в нашия район се увеличават. Затова проверките и денонощните дежурства на служителите от стопанството продължават. Около 30 % от съставените 52 акта от началото на годината са в първия месец от въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса. Задържани са към 9 куб. метра строителна дървесина, 28 кубика дърва за огрев, 8 моторни превозни средства, 14 каруци, 3 бензиномоторни триона.
Горските власти напомниха, че при съмнения за нарушения в горите всеки гражданин може да сигнализира на тел. 112. Дежурни екипи от горски служители са в готовност своевременно да реагират и да извършат проверки на място.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*