Заловиха обирджии на вили

След активно едноседмично разследване служители на РУП-Самоков са разкрили и заловили трима души, извършили обир от вила на столичанин в Долни Окол, задигайки телевизор, стерео уредба, микровълнова печка, кафе машина, бормашина, хидрофорна помпа и други вещи.
И тримата се оказали жители на Самоков и рецидивисти. Я. Я. /32 г./ е прекарал 10 години зад решетките за кражби и грабежи, има и 3 условни присъди, А. М. /33 г./ е с четири условни присъди и две години „лишаване от свобода” за кражби, а П. Н. /28 г./ е осъден на общо 7 години и половина ефективно за кражби и една година за грабеж, има и две условни присъди за кражби.
Установен е и организаторът на групата – 46-годишният К. С. от Самоков, който е известен с подобни прояви още от далечната 1983 г. В досието му фигурират две условни присъди и към 7 години „лишаване от свобода” за кражби, двегодишна ефективна присъда за противозаконно отнемане на автомобил, както и три пробации за шофиране без книжка.
К. С. в момента се укрива и се издирва от полицията.
При сегашното разследване се изяснило, че крадените вещи четиримата разпродали на различни хора, откъдето впоследствие са иззети.
Тримата заловени са задържани под стража за 72 часа. Продължава изясняването на съпричастността им и към други подобни кражби във вилните зони край града ни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*