Заловиха побойниците на горския

Полицията задържа всички шестима мъже, нанесли побой на горския стражар край Шипочан, съобщиха от Софийската областна дирекция на МВР. Двама от нападателите са били арестувани чак в Правец.
След упорито издирване, продължило две денонощия, криминалистите от Районното управление на полицията в Самоков, са установили самоличността на мъжете, които на 14 август по обяд нападнаха горския. Както вече писахме в миналия брой, в резултат на жестокия побой с юмруци и камъни 58-годишният служител бе настанен първоначално в болница с две спукани ребра и много травми. Колата му пък нападателите бяха изхвърлили в крайпътно дере.
И шестимата задържани са криминално проявени, четирима от тях дори са осъждани за редица престъпления,информираха от полицията.
М. П. /23 г./ само преди няколко месеца излязъл от затвора, където бил за нанесена телесна повреда. Имал и предишна присъда от 3 години и 6 месеца за грабеж.
50-годишният В. А. е осъждан за незаконно преминаване на държавната граница /в района на Петрич/, а 24-годишният М. Я. – за шофиране след употреба на алкохол. Четири криминални регистрации, сред които и за посегателство срещу горския фонд, са вписани в досието на 32-годишния А. А.
26-годишният Я. А., за когото останалите твърдят, че е управлявал „Мерцедес”-а /с който е блъсната “Лада”-та на горския служител/, е регистриран за нанасяне на средна телесна повреда. О. Д. /23 г./ е регистриран за шофиране след употреба на алкохол.
Материалите по досъдебното производство са докладвани на Районната прокуратура. Работата по изясняването и документирането на случая продължава.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment

*