Крими, Новини

Заловиха 2 кг наркотик

Канабис с общо тегло 1780 г е бил намерен у 29-годишен криминално проявен врачанин, движещ се в забранената и охраняема вододайна зона около яз. “Бели Искър”. Наркотикът представлявал полусуха тревиста маса и бил разпределен в пет найлонови плика, поставени в чанта. Мъжът е задържан за 24 часа.
х х х
30 м телефонен кабел, собственост на “Виваком”, е бил откраднат от две шахти в центъра на Широки дол на 16 септември към 3 ч.
По всички случай са образувани досъдебни производства и е уведомена Районната прокуратура.
х х х
По повод борбата срещу разпространението на наркотици и неотдавнашната среща на тази тема на ръководството на РУП с директори на самоковски училища полицейски служители са изготвили специален материал. Самата листовка, която ще се разпространява в учебните заведения, е изработена с помощта на Ротари клуб. От клуба са обещали и средства за закупуване на тестове за маркиране на наркотици.
х х х
От Районното управление на полицията призоваха гражданите да бъдат по-бдителни и своевременно да сигнализират на органите на реда за извършени нарушения или за забелязани съмнителни и подозрителни лица в Самоков и района. Това би помогнало на полицейските служители веднага да вземат необходимите мерки.

Leave a Reply