Запалиха светлините на коледната елха, Ути готви на площада

На запомнящо се тържество на 17 декември Самоков посрещна зимата, като кметът Владимир Георгиев запали светлините на коледната елха, украсена на централния площад „Захарий Зограф“.
Градоначалникът поздрави всички присъстващи и пожела на гражданите здраве и вълшебни празници. „Надявам се, че коледният дух ще ни направи по-добри и по-спокойни“, добави Георгиев.
Приказно украсената елха грейна, а после разноцветни фойерверки зарадваха малки и големи.
Празникът продължи с дискотека на ледената пързалка. Лазерно светлинно шоу също събра погледите на фона на музика и падащите едри снежинки.
Празненствата продължиха на следващия ден отново с ледено шоу и с изпълнения на БГ дуета и Ботевградската духова музика. На щандовете майстори показаха своите красиви играчки и сувенири.
Силен интерес предизвикаха изявите на телевизионната звезда Ути Бъчваров. Популярният кулинар сготви яхния с пилешко, наденички, много лук и картофено пюре, както и солена торта. И всичко това, гарнирано с пояснения и много хумор. Самоковската културна деятелка Димитрина Божилова пък зарадва госта с картини и посветено на него стихотворение. За чудесното настроение допринесе и прекрасното греяно вино с добавки от мед, ябълки, мандарини, канела.
Празненството бе организирано по идея на МИГ /Местната инициативна група/ – Самоков с подкрепата на Общината.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*