Култура, Новини, Обяви

Започва оперен фестивал „Портал на два свята” над Белчин

Община Самоков, Исторически музей – Самоков и Софийската опера и балет ви канят на фестивала “Портал на два свята” (29 август – 7 септември 2020 г.), който ще се проведе на късноантичната крепост Цари мали град, разположена на хълма Св. Спас над с. Белчин.
“Портал на два свята” – Цари мали град ще бъде открит на 29 август от 19.30 ч. с българската опера “Янините девет братя” от Любомир Пипков, постановка на режисьора Пламен Карталов.
На 30 август от 19.30 часа ще бъде представена операта “Кармен” от Жорж Бизе.
На 3 и 4 септември ще бъдат представени балетите “Зорба гъркът” от Микис Теодоракис (3 септември) и “Кармина Бурана” по музика на Карл Орф (4 септември).
В три последователни дни – 5, 6, и 7 септември, от 19.30 часа ще бъде представен мюзикълът “Mamma Mia!” с песните на АББА, създадени от Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.
Заповядайте!

х х х

Във връзка с провеждането на Първия летен фестивал „Портал на два свята” в късноантичната крепост Цари мали град организаторите са ангажирали автобуси в дните на представленията. Автобусите тръгват от Автогарата за с. Белчин в 18.00 ч. и обратно, в посока Самоков – в 23.00 ч. Цената на билета е 1,50 лв. в едната посока.

Leave a Reply