Започва преустройството на двора на ПГ „Константин Фотинов”

В присъствието на кмета Владимир Георгиев, екипа на фирмата-изпълнител и ръководството на ПГ „Константин Фотинов” на 11 юли бе направена първа копка на ремонта на двора на гимназията.
Протоиерей Михаил Колев, архиерейски наместник в Самоков, отслужи водосвет за здраве и успех на начинанието и благослови строителството.
Кметът Георгиев изтъкна, че ремонтът се извършва изцяло със собствени средства на общината, като стремежът е да се създадат добри условия за спорт и отдих на учениците.
Пламен Бачев, представител на „Цветни системи” ЕООД – изпълнител на поръчката, благодари за доверието и допълни, че амбицията на екипа е реконструкцията на дворното пространство да бъде извършена качествено и в срок, преди началото на новата учебна година. Управител на „Цветни системи” е Росица Стефанова.
Директорката на гимназията Венета Симитчийска изрази задоволството си, че едно от най-старите училища в града ни, с категорични успехи в спорта и в учебния процес, ще стане част от положително променящата се през последните години визия на Самоков.
Вл. Георгиев разби бутилка шампанско в кофата на багера. Направена бе и церемониална първа копка.
Проектът за преустройство предвижда в обширния двор да се обособят зони с различно предназначение. Ще бъдат изградени игрища за футбол, волейбол и баскетбол; открита зона за спорт с фитнес уреди; гимнастическа площадзка и зона с маси за тенис. Ще се поставят спортна каучукова настилка и съответните маркировки.
Целият двор ще бъде благоустроен, като ще се оформят алеи, зелени площи и кът за отдих.
Проектът е на стойност около 200 хил. лв.
Предстои да се ремонтира и покривът на сградата на гимназията.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*