Започва раздаването на помощи за социално слаби

Раздаването на индивидуални пакети с помощи – хранителни продукти, започва в общината от 11 януари. Най-напред – до 18 януари, ще бъдат обслужени жителите на селата. След това – от 18 до 29 януари, ще се раздават помощите в града. Пунктът се намира на ул. „Бузлуджа” 2 /в двора на бившето училище „Никола Драмалиев”/.
Правоимащи са лицата и семействата, получавали помощи за отопление през сезон 2014-2015 г., както и пострадалите от бедствия и аварии, получили еднократна помощ според Закона за социално подпомагане.
Както уточниха от БЧК, помощта съдържа 5 пакета брашно – общо 5 кг, 6 пакета спагети – общо 3 кг, 3 пакета леща – общо 3 кг, 1,6 кг компот /едноплодов/ – 2 бр. и 1 кг конфитюр – 1 бр.
Продуктите ще се получават само срещу представена лична карта или нотариално заверено пълномощно.
Работното време на пункта е от 8,30 до 12,30 ч. и от 13,30 до 17,30 ч. Сутрин ще се раздават помощите на живеещите на ул. „Здравец”, а следобед – на живеещите на всички останали улици и във всички останали квартали на града.
Предвижда се по принцип и раздаването на олио и захар, но от Агенцията за социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика информираха, че представители на класираните фирми не са се явили за сключване на договор. На 22 февруари Върховният административен съд трябва да се произнесе по обжалването на останалите 12 обособени позиции.
Благотворителната акция се осъществява по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*