Започва санирането на блоковете 24, 25, 31, 33 и 42 в кв. „Самоково” и 1 и 6 в кв. „Възраждане”

Започва санирането на останалите 7 жилищни блока в града ни, спечелили финансиране по Националната програма за енергийна ефективност. Става въпрос за блокове 24, 25, 31, 33 и 42 в кв. „Самоково” и за блокове 1 и 6 в кв. „Възраждане”.
На 6 юли в Общината бяха подписани договорите за разкриване на строителните площадки на 7-те обекта. Участници в специално назначената от областния управител комисия и експерти от общинската администрация парафираха документите.
Председател на комисията е зам.-областният управител Николай Николов. Подписи в протоколите положиха и кметът Владимир Георгиев, ръководителите на фирмите, които ще ремонтират обектите, специалистите от строителния надзор и председателите на т. нар. етажни собствености.
Кметът Георгиев пожела успех на начинанието и изрази надеждата си, че строителите, собствениците на жилища и Общината ще работят добре съвместно.
В общината 17 обекта са спечелири финансиране по време на първия етап от изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност. През миналата година са обновени 10 блока. През тази година – до края на строителния сезон, трябва да приключи основният ремонт и на сегашните 7 блока. Сградите не само ще бъдат санирани, но и ще им се подменят дограмата, хоризонталните и вертикалните щрангове, покривите, общите части.
Преди строителството на всеки обект фирма е извършила енергийно обследване и е изготвила технически паспорт. На основата на тези документи е определена стойността на всеки ремонт и са проведени обществените поръчки за избор на изпълнители и надзор.
По Националната програма на първия етап са имали право да кандидатстват само сгради с над 36 самостоятелни обекта. Програмата предоставя 100-процентова безвъзмездна финансова помощ. Целта е да бъдат обновени най-вече „панелките” и сградите с бетоноповдигащи конструкции.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Красимир Вардаров

    Защо ! Никой и никаде не пише – говори за гаранците,които би трябвало да са в пакет с всяка извършена работа?
    Какви отговорности поема фирмата извършител и какви са гаранците ,отностно извуршената работа“

+ Leave a Comment

*