Новини

Започна ремонт на тротоарите на мостовете

С ремонт на Новия мост /срещу бившата фабрика „Самоковска комуна”/ започна реконструкция на тротоарите на мостовете на Искъра в града ни.
Сега състоянието на тротоарите, особено на Новия мост, и на моста срещу болницата, е под всякаква критика. Настилката е изронена, грапава, напукана, на някои места дори стърчат железа от арматурата. При това положение минувачите, и най-вече възрастни хора и майки с деца, трудно се придвижват, а има опасност да станат и злополуки.
Неведнъж, включително и в „Приятел”, граждани са изразявали тревогата и възмущението си от състоянието на тези тротоари. В крайна сметка ремонтът им бе предвиден в общинския бюджет за тази година. Проведена е от Общината процедура по обществена поръчка за ремонта на отделните тротоари. Трябва да се използва хубавото време за бърза и качествена работа.
От Общината увериха, че ще се ремонтират и стълбите на Червения мост /пешеходния/, които сега са буквално в плачевно състояние, затрудняват движението и оставят неприятно впечатление не само сред жителите на града ни, но и сред многобройните гости от страната и чужбина, още повече, че непосредствено до тях и до моста са хотел „Арена”, зала „Самоков” и откритият спортен комплекс.

Leave a Reply