Започна санирането на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”

Последният учебен ден за ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” – 15 юни – стана и първи работен ден за осъществяване на проекта за саниране на сградата на училището. Освен нея по одобрения проект ще се обновят и сградите на Общината и на Районното управление на полицията. По последните две здания вече се работи.
В ОУ „Митр. Авкс. Велешки” се предвижда да се ремонтират основната сграда, помощната постройка и физкултурният салон. Освен санирането на фасадата, ще се подмени дограмата /включително и входните врати/, ще се извърши и изолация на покрива, ще се обновят отоплителните инсталации, осветителните тела ще се заменят с енергоспестяващи и пр.
Изпълнението на замисленото ще създаде по-добри условия за работа на колектива, ще допринесе за намаляване на разходите за отопление в студен град като нашия и ще удължи живота на самата сграда. Очаква се ремонтът да приключи до началото на новата учебна година през септември.
Церемонията съвпадна с тържеството за края на учебната година на прогимназиалния курс. Пред присъстващите учители и ученици тържествен водосвет, отслужи протоиерей Михаил Колев, архиерейски наместник в Самоков.
Първите плочи на изолацията на фасадата на училищната сграда бяха поставени съвместно от кмета Владимир Георгиев, инж. Борислав Апостолов, ръководител на „Главболгарстрой” в Самоков – фирмата-изпълнител, директорката на училището Ирена Коцева и ученик.
Самият проект ще се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. Обновлението на трите сгради ще възлезе на около 4 млн. лв.
Сред участниците в тържеството бяха и заместник-кметовете Люба Кленова и Васил Сайменов.
Присъстващите се почерпиха с пита за успеха на начинанието.

Надка Вардарова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*