Култура, Новини

Зарадвайте близките си с бижута от изложбата на Николина Георгиева

Младата ни съгражданка Николина Георгиева нареди пета самостоятелна изложба-базар на ръчно изработени бижута в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Авторските бижута-уникати /колиета, гривни, обеци, включително и комплекти/ са подредени тематично в шест отделни коледно украсени витрини – бижута с полускъпоценни камъни, бижута в етно стил, бижута от полимерна глина, винтидж колекция, естествени камъни с мъниста синци и колекцията boho chic. Всеки, закупил артикул от изложбата-базар, може да участва и в специалната томбола. Шестима щастливци ще получат атрактивни награди в края на изложението. Хората, които са закупили бижута за над 20 лв., пък могат да си изберат специален красиво опакован подарък от отделна витрина.
„Носете новите си бижута с удоволствие или ги подарете с любов на близък човек”, гласи посланието на Николина. Уникатите ще останат в библиотеката до края на декември, а достъпните им цени със сигурност ще паснат по джоба на самоковци, които могат да изненадат приятно любимите си хора за предстоящите празници.
Авторката на изложбата Н. Георгиева е олицетворение на съвременен „гражданин на света”. След като завършва средното си образование в ПГ „Константин Фотинов” /в паралелка с интензивно изучаване на немски език/ харизматичната брюнетка придобива бакавалърска и магистърска степен в Queen Margaret University в столицата на Шотландия Единбург. Миналата година Нина си стегна куфарите от Албиона и намери пристан в… Германия. За радост на почитателите на нейните бижута тя продължава да твори и там.

Николина Георгиева. Снимка: архив

Leave a Reply