Заря ознаменува запалването на коледните светлини в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” /СНИМКИ/

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=2389202284443040

Едно от най-богато украсените за предстоящите празници училища в Самоковско – „Митрополит Авксентий Велешки”, даде старт на своята коледно-новогодишна програма с тържествено запалване на светлините в школото и Вечер на отворените врати за родителите на 5 декември.
Фанфарният оркестър откри церемонията с „Джингъл белс”, а допълнително настроение вдъхнаха с коледните си песни участниците във вокална група „Медени звънчета” също с ръководител Даниела Георгиева. Със своя стилен танц пък пременените като снежинки малчугани, подготвени от учителките по целодневно обучение в първи клас Мария Мишева, Миглена Механджийска и Светла Ашкова, развълнуваха и умилиха всички. Последвалата красива заря накара присъстващите да вперят поглед към небето, където се преплитаха разнообразни пъстроцветни „огнени” форми. Директорката Ирена Коцева поздрави присъстващите и им пожела светли и изпълнени с благослов празници, семеен уют, топлина и любов.


След това покрай големите надуваеми фигури на Дядо Коледа и Снежен човек, ученици и родители се втурнаха да разгледат вътрешната украса на училищната сграда. Още на първия етаж те бяха посрещани от композиция „Дядо Коледа край камината”, в която специално вграден и незабележим телевизор излъчва постоянен огън.


Покрай украсените с гирлянди и лампички парапети на стълбите и накацалите по стените подаръчни опаковки, наподобяващи картини, посетителите се отправиха към втория етаж. Там ги очакваше макет на новия символ на града – парк „Крайискърец”, в който деца „карат” ски и кънки или пък си играят в снега. От другата страна пък е оформен впечатляващ битов кът с камина, черги, слама и тикви, а облечено в народни носии младо семейство се е събрало на подготвената за Бъдни вечер трапеза.


Още една изненада очакваше гостите на третия етаж, където пред тях изгря истинска елха от… книги.
Впечатлените ученици и родители направиха стотици снимки и видеоклипове, за да запазят красиви спомени завинаги.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*