Новини, Шарен свят

Засадиха 80 брези край екопътеката за Лаго

В събота, на 17 октомври, по инициатива на младия ни съгражданин Александър Кенанов, в началото на Лаго, покрай новата екопътека с декоративна дървена ограда, бяха засадени 80 фиданки. Начинанието бе посветено на юбилея на дядото на Александър – Николай Николов. Известният общественик и планинар чества 75-годишнината си в началото на този месец. Пет фиданки пък бяха посветени на неговите наследници – деца, внук и правнуци, които ги и засадиха.
Подкрепа и съдействие на инициативата оказа Общината, включително чрез звеното по озеленяване. В залесяването участваха над сто души, между които кметът Владимир Георгиев, общински съветници, 95-годишният Никола Ярловски, неостаряващият ветеран Петър Банчев и други приятели на юбиляря, младежи и деца.
Вл. Георгиев поздрави Николов за юбилея му и неговия внук Александър за прекрасната инициатива. „Винаги ще подкрепям инициативните хора, защото съм сигурен, че заедно ще направим града ни още по-хубав“, добави кметът.
В благородното дело се включиха и участници в клуб „Приятели на природата“ при ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“, ръководени от Ирена Милчева и Анна Белишка.
Самата природа сякаш също подкрепи начинанието с хубаво слънчево време. Според специалисти брезата дава най-чистия въздух на планетата.
Инициаторът Кенанов организира подобна кампания и през миналата година – тогава по случай Деня на Съединението. Планове младият мъж има и за бъдещето, като целта е все повече хора да участват в полезното екологично занимание.

Leave a Reply