Засаждат 700 фиданки в центъра

В централната част на града ни, между Байракли джамия и Ларгото, в рамките на предприетото благоустрояване, ще бъдат засадени и 700 фиданки – дръвчета и храсти, информираха от Общината.
От миналата седмица се възобнови работата по новия етап на благоустройствените дейности, обхващащ територията около джамията.
Оформени са алеите и пешеходните зони в този участък, рампата за хора с увреждания и майки с колички, както и стълбищното пространство. Сега се оформят зелените площи и пространствата около дърветата. Поставят се настилки върху алеите, изграждат се и кътове за отдих. Изпълнител на обекта е фирма „Колхида”.
След приключването на тази дейност работата ще продължи в южния участък на тази централна градска част, по посока на Ларгото. Благоустройственият план за там предвижда поставянето на нови настилки и оформянето на зелени площи. Постигната е договореност с Българския спортен тотализатор за изместване на тото пункта. В този район ще бъде издигнат и паметник на опълченците, който се проектира в момента.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*